Erről szól

A Lineanigra neked szól, ha első gyermekedet terezed, vele vagy várandós, illetve épp az első-gyermekes mindennapokat éled.

Ez a vlog azzal a céllal született, hogy információt, inspirációt és bátorítást találj a babatervezéssel, babavárással és a babás élettel kapcsolatban, és hogy helyet adjon sok olyan babás témának, ami máshonnan kimarad, a mindennapi feladatoktól a lelkileg nehéz helyzetekig.

Life-hackeket készítek rövid videós formátumban, hogy a saját megoldásaidat, az én tapasztalataim alapján  tudd kialakítani. Valamint lesznek “megélős videók”, hogy tudd, egy-egy szituval mi mit kezdtünk, és tervezek beszélgetéseket szakemberekkel is, akiktől  sok hasznos infót kapunk majd.

Kibővített tartalom és letölthető anyagok a Lineanigra Klubban:

Ide kattintva találsz ingyenesen letölthető információs és inspirációs kiadványokat

Lépj be a Lineanigra Klubba, és kövesd figyelemmel a havi hírlevelet, amiben az új videós tartalmak mellett a friss (és csak rövid ideig elérhető) letölthető kiadványokról is kapsz tájékoztatást.

Az információs-inspirációs kiadványaink kizárólag Lineanigra Klubtagok számára elérhetőek, viszont ha egyszer Klubtag vagy,  az összes kiadványhoz szabadon és ingyenesen hozzáférsz.

Milyen gyakran jelenik meg új tartalom a vlogon és mi a bejegyzések célja?

Havi 2-3 videót töltök fel, az alábbi célokkal:

 • Saját megoldásaidat az én tapasztalataimra, ballépéseimre és sikeres ötleteimre alapozva tudd kialakítani;

 • Struktúráltabban tudd átgondolni a babatervezéssel, babavárással és babás élettel kapcsolatos kihívásokat;

 • Tudd, hogy jó vagy, és hogy meg tudod csinálni – meg tudod oldani – és szépen meg tudod élni!

 • Nevess egy jót

 • Tudd, hogy van élet a babaiparon túl – itt pénztárcabarát ötleteket találsz. Téged is bosszant, hogy ha a „baba” szó benne van valamiben, az gyakran csillagászati árral párosul?

 • Megismerj olyan szakembereket, akik segíthetnek az utadon;

 • Új szemszögből láss rá babás helyzetekre – amikben időnként fényévekre elhagyjuk a komfortzónánkat.

Miért született a Lineanigra:

A Lineanigra gondolata körülbelül egyidős Manócskámmal. Már akkor el akartam indítani, amikor vártam őt (csak az élet közbeszólt), és emlékszem néhány pillanatra, amikor nagyon jól jött volna, ha van egy hely, van egy közösség, ahol megértésre és társakra találok. Sokszor éreztem magam egyedül az új élethelyzetből adódó gondolataimmal, amikkel nehéz volt mit kezdeni; a hirtelen változással, amit fel kellett dolgozni, a sok félelemmel és kétséggel, megoldandó feladattal. Nem találtam ilyen helyet, úgyhogy úgy döntöttem: csinálok, hogy utólag én se – és most már te se – érezd magad egyedül ebben az élethelyzetben!

Miért hívják Lineanigra-nak ezt a vlogot:

 • A Lineanigra ugye az a barna/fekete vertikális vonal, ami a várandósság második trimeszterében mutatja meg magát a hasadon.

 • Mert ez egy csodás természetes tetoválás – és ugye csak azt tetováltatjuk magunkra, ami igazán fontos;

 • Mert bár majdnem mindenkinek kirajzolódik a hasán, aki babát vár (van akinek egész haloványan, van akinek erősebben), mégis mindenkié más – csakúgy, mint a saját babavárós és babás története;

 • Mert pont ott fut, ahol a Befogadó Meridián;

 • Mert ez az egyszerű vonal a babavárás egyik „belső jele” – azaz nem látja senki,  csak a hozzád legközelebb állók… Pont úgy, mint a nehéz pillanatokat és az igazi örömöket.

Mi NEM a Lineanigra?

Nem „a szakember megmondja” típusú vlog. Nem vagyok sem orvos, sem nővér, sem védőnő. Gyakorló édesanya vagyok, aki sokat várt a babájára és átment pár dolgon babavárás előtt és közben is. A saját tapasztalataimat osztom meg veled, valamint idővel tervezek interjúkat olyan szakemberekkel, akik számomra hitelesek, és remélem számodra is tartogatnak érdekes információt. A Lineanigrán nem fogsz olyan videót látni, ami csak azért készült el, mert valaki fizetett érte.

Nem akarok téríteni – semmire. Ha valakinek más a tapasztalata, vagy valakinek más megoldás jött be, az is ugyanolyan szuper. Csak működjön – anyának, babának, családnak.

Ars Poetica:

Ha babát szeretnél – RESPECT

Ha nem tudod, hogy szeretnél-e  babát – RESPECT

Ha gyermeket vársz – RESPECT

Ha első gyermekedet várod – RESPECT

Ha első babáddal vagy otthon – RESPECT

Ha ikreid vannak – RESPECT

Ha több gyerkőcöd van – RESPECT

Ha egy gyerkőcöd van – RESPECT

Ha császárral szültél – RESPECT

Ha természetes úton szültél- RESPECT

Ha nem tudsz szoptatni – RESPECT

Ha tudsz szoptatni – RESPECT

Ha anyának születtél és flow élmény neked ez az egész – RESPECT

Ha vannak gondjaid, belső harcaid  – RESPECT

Ha van segítséged – RESPECT

Ha nincs segítséged – RESPECT

Ha férjnél vagy – RESPECT

Ha nem vagy férjnél – RESPECT

Ha egyedül neveled a babádat  – RESPECT

Ha van társad – RESPECT

Ha ne adj’ isten bármi baja van a babádnak – akkora RESPECT, hogy le se tudom írni

Magamról

Darázs-Sebők Krisztának hívnak, és az egyszerűség kedvéért maradtam a Darázs Krisztánál. A kisfiam, Ambrus, 2016-ban született,  közel 37 éves voltam.

Már az egyetem óta foglalkoztat, hogy valamilyen formában hasznos tartalmat adjak át. Pár gondolati síkon maradt könyv és blog után, a Lineanigránál ragadtam végül tollat, illetve kamerát.

Tudatosan dolgozom azon, hogy egyre egészségesebb és boldogabb ember legyek. Számomra flow-érzés, amikor ebben másoknak is tudok segíteni. Hobbim a tanulás, elemem a kommunikáció. Olyan optimista vagyok, akinél mindig van esernyő. Hiszek abban, hogy a dolgokkal szembe kell nézni, nem pedig elnyomni őket. Távol tartom magam a térítőktől, és én sem szeretnék megtéríteni senkit. Önkéntes minimalizmusra törekszem, és igyekszem pénztárcabarát és praktikus megoldásokat találni.

Ebbe a rövid bemutatkozásba még annyi kívánkozik – bár off-topic, de át fog jönni a bejegyzésekből, szóval gondoltam szólok: nyitott vagyok az alternatív egészségmegőrző és egészségjavító megoldásokra, léleképítő technikákra, párat tanultam is. Foglalkozom qi gongal (kínai statikus meditációs rendszer), évekig tai qiztam, most pedig jógázom. Végzett coach és tréner vagyok.

 

Érdekelnek a gondolataid, számítanak a kérdéseid:

A témákat a te kérdéseid, megjegyzéseid alakítják! Ha van olyan téma, ami téged érdekelne, és úgy érzed fentebb nem került megemlítésre, ha kíváncsi vagy valamire, kérlek, írja a mompower@lineanigra.hu  -ra. Szívesen elolvasnám!

Ha gondolod,   Iratkozz fel a You Tube csatornára is, kövess Facebookon és Instagramon.

Ha babát szeretnél, és régóta vársz rá; ha már várandós vagy, és ez az időszak neked sem mindig „virágos réten való szaladgálás pillangókkal és madárkákkal”; illetve, ha első babáddal vagy otthon, és akármennyien szeretnek is, néha úgy érzed, egyedül vagy a megoldandókkal:

Ez a TE helyed!

Üdvözöllek a Lineanigrában!

Darázs Kriszta